Laadpaal Ellewoutsdijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Ellewoutsdijk aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Tesla Model 3 Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je waardevolle informatie over velerlei type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €930.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ellewoutsdijk

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een Mini Electric kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Ellewoutsdijk kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden omtrent laadpaal laten installeren in Ellewoutsdijk. Zie ook onze informatie over Lease een elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Ellewoutsdijk kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Ellewoutsdijk. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het minder rommelig en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Ellewoutsdijk.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Ellewoutsdijk vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €925 t/m €3175. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met speciale extra’s als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Ellewoutsdijk.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €950
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ellewoutsdijk bedragen tussen de €310 en ongeveer €1875. De prijs wordt bepaald door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek populaire specialisten in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1126 km (maandelijks). Hiermee ramen we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ellewoutsdijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€135,12€1621,44
Elektrisch rijden€0,044€49,54€594,53
Besparing€0,076€85,58€1026,91
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borsele

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Ellewoutsdijk aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie kun je terugvinden op www.borsele.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Onderhoud EV’s.

Lijst met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Ellewoutsdijk zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,270 – €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Ellewoutsdijk. Vergelijk ook laadzuilen en leveranciers in Oudelande, Baarland, Kwadendamme, Hoedekenskerke en s-Gravenpolder.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ellewoutsdijk-4437

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een pand met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost tussen de €1025 & €2375. De totale investering hangt af van het model laadzuil (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, NLE, Essent en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,65 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,35 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Ellewoutsdijk bevestigt het laadstation aan de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ellewoutsdijk zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor zijn circa €1025. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese merken. De gangbare elektrische auto’s in Ellewoutsdijk dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Borsele verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal dichtbij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.borsele.nl.

Plaats een reactie