Laadpaal Hoedekenskerke

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een privé laadpaal in Hoedekenskerke aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 e-tron en/of Renault Twingo Electric. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website tref je praktische informatie over betrouwbare laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €990.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoedekenskerke

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pro S kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Hoedekenskerke kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Hoedekenskerke. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoedekenskerke kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant functioneert met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Hoedekenskerke. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hoedekenskerke.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Hoedekenskerke vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €725 tot en met €3000. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook kan je kiezen voor slimme systemen met toffe opties als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoedekenskerke.

Laadstation typeLaadvermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €1050
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Hoedekenskerke variëren van €360 – €1950. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €4,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk erkende specialisten uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1122 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze berekening gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoedekenskerke):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€112,20€1346,40
Elektrisch rijden€0,040€44,88€538,56
Besparing€0,060€67,32€807,84
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borsele

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Hoedekenskerke aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij facetten als zichtbaarheid en geschatte drukte. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details is terug te lezen op www.borsele.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Hoedekenskerke zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,240 – €0,620 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Hoedekenskerke. Op deze site vind je ook laadplekken en aanbieders in s-Gravenpolder, Wemeldinge, Schore, Hansweert en Kruiningen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoedekenskerke-4433

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €850 – €2450. De definitieve prijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Eneco, NLE, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,95 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,85 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Hoedekenskerke monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoedekenskerke kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn zo’n €875. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Hoedekenskerke kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Borsele verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.borsele.nl.

Plaats een reactie