Laadpaal s-Heer Abtskerke

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in s-Heer Abtskerke aan huis. Dankzij een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW iX3 & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over velerlei soorten laadstations, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €975.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen s-Heer Abtskerke

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal s-Heer Abtskerke kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Eveneens is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder bieden wij tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in s-Heer Abtskerke. Of klik door voor meer informatie over Hybride voertuigen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation s-Heer Abtskerke kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in s-Heer Abtskerke. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in s-Heer Abtskerke.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur s-Heer Abtskerke vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €775 tot +/- €3175. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra functies als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal s-Heer Abtskerke.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €1065
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in s-Heer Abtskerke schommelen tussen de € 420 – €2050. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij steeds meer services wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €3,25 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check betrouwbare vakmannen uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1130 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in s-Heer Abtskerke):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€158,20€1898,40
Elektrisch rijden€0,048€54,24€650,88
Besparing€0,092€103,96€1247,52
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borsele

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in s-Heer Abtskerke aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Meer informatie kan je bekijken op www.borsele.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische autoverzekering.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in s-Heer Abtskerke zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,265 – €0,585 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder check je de openbare laadstations in s-Heer Abtskerke. Bekijk ook laadplekken en verkopers in Nisse, Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk en Oudelande.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden s-heer-abtskerke-4444

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor je personeel en relaties. Betreft het een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk kost tussen de €1025 & €2575. De prijsindicatie komt tot stand door het type laadstation (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Eneco, NLE, Energiedirect, Essent en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,10 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in s-Heer Abtskerke zet het als wallbox tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in s-Heer Abtskerke kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen circa €1125. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. De meeste populaire elektrische auto’s in s-Heer Abtskerke zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Borsele verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.borsele.nl.

Plaats een reactie