Laadpaal Lewedorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Lewedorp aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl lees je praktische informatie over betrouwbare soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €960.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lewedorp

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals de Audi e-tron GT kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Lewedorp kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In onze keuzehulp bieden wij handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Lewedorp. Op deze website lees je ook meer over Elektrische autoverzekering.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Lewedorp kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig dit laten aanleggen door een elektricien in Lewedorp. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Lewedorp.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Lewedorp vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 – €3425. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme palen met innovatieve functies als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Lewedorp.

Type laadstationCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€825- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Lewedorp bedragen tussen de €410 & €1925. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €5,25 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind de beste installateurs uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1135 km (maandelijks). Op basis daarvan calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lewedorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€124,85€1498,20
Elektrisch€0,042€47,67€572,04
Besparing€0,068€77,18€926,16
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borsele

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Lewedorp aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als vindbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is ook te lezen op www.borsele.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Duurzaam rijden.

Kaart met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Lewedorp zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven wisselen tussen de €0,235 tot wel €0,600 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Lewedorp. Check tevens laadzuilen en installateurs in Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek, Heinkenszand en s-Heer Abtskerke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lewedorp-4456

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Heb je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €900 – €2275. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Essent, Energiedirect, Eneco, Engie en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,35 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto komt uit op zo’n €9,80 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Lewedorp zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Lewedorp zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €825. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Lewedorp beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Borsele verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.borsele.nl.

Plaats een reactie