Laadpaal Heesch

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Heesch aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW i4 + Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je uitgebreide informatie over verschillende laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €910.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heesch

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV als o.a. een Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Heesch kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Hierbij delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Heesch. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Heesch kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Heesch. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Heesch.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Heesch vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 t/m €3175. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zien we steeds meer slimme palen met opties als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Heesch.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€500- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€515- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €1060
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heesch liggen tussen de €380 en plus minus €2075. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €7,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind populaire deskundigen in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1028 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heesch):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€154,20€1850,40
Elektrisch€0,050€51,40€616,80
Besparing€0,100€102,80€1233,60
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bernheze

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Heesch aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Iedereen mag het gebruiken. Updates en informatie is te vinden op www.bernheze.org. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Heesch kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten lopen uiteen tussen de €0,260 en €0,620 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje onderzoek je de openbare laadstations in Heesch. Bekijk ook laadzuilen en installateurs in Vinkel, Reek, Schaijk, Herpen en Huisseling.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heesch-5384

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een pand met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €900 – €2300. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, Essent, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Vergeet niet: een benzineauto kost circa €9,60 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Heesch monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Heesch kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1025. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese leveranciers. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Heesch dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Bernheze heeft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.bernheze.org.

Plaats een reactie