Laadpaal Ugchelen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Ugchelen aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of bijvoorbeeld de Mercedes EQV 300 Lang. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal lees je waardevolle informatie over populaire laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €925.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ugchelen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Mercedes EQA kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Ugchelen kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Daarbij is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder vind je handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Ugchelen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Duurzaam rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Ugchelen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Ugchelen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ugchelen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Ugchelen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €750 t/m €3450. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme stations met speciale features als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Ugchelen.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€540- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€515- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€690- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €970
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2022
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ugchelen lopen uiteen tussen de €300 – €2050. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €6,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk de beste installateurs in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1160 kilometer (maandelijks). Met dit getal verwachten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ugchelen):

 • Benzine rijden 2022: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,044/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,120€139,20€1670,40
Elektrisch€0,044€51,04€612,48
Besparing€0,076€88,16€1057,92
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Ugchelen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is ook gepubliceerd op www.apeldoorn.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpassen.

Overzicht met openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Ugchelen zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten bedragen tussen de €0,300 tot €0,600 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Ugchelen. Doorzoek daarnaast laadstations en aanbieders in Beemte Broekland, Gelselaar, Haarlo, Borculo en Mariënvelde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ugchelen-7339

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €750 – €2025. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Essent, Budget energie, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost om en nabij de €10,35 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Ugchelen plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ugchelen zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1075. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Ugchelen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Apeldoorn verschaft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het laadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie