Laadpaal Beemte Broekland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Beemte Broekland aan huis. Dankzij een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website tref je bruikbare informatie over diverse type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €900.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beemte Broekland

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Beemte Broekland kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Verderop vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Beemte Broekland. Zie ook onze informatie over Milieuvriendelijke EV.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Beemte Broekland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal kan laden met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Beemte Broekland. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Beemte Broekland.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand check je extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Beemte Broekland vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 tot +/- €3250. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met innovatieve snufjes als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Beemte Broekland.

Laadstation typeVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €940
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beemte Broekland bedragen tussen de €390 & €2175. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Vaak wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,25 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk de beste adviseurs uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1159 km per maand. Met dit getal berekenen we wat je kunt besparen. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beemte Broekland):

 • Benzine rijden 2023: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,043/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€133,29€1599,42
Elektrisch rijden€0,043€49,84€598,04
Besparing€0,072€83,45€1001,38
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Beemte Broekland aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij factoren als vindbaarheid en veiligheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Alle info is terug te lezen op www.apeldoorn.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpassen vergelijken.

Openbare laadpunten bekijken (november 2023)

Laadstations in Beemte Broekland zien we steeds meer. Iedereen kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,260 en €0,610 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Beemte Broekland. Vind ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Gelselaar, Haarlo, Borculo, Mariënvelde en Ruurlo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beemte-broekland-7323

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Bezit je een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit zo tussen de €975 – €2275. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type laadstation (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, Engie, NLE, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto kost je zo’n €10,35 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Beemte Broekland zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Beemte Broekland kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €875. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Beemte Broekland kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Apeldoorn verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil dichtbij jouw huis kan komen. Bekijk ook www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie