Laadpaal Radio Kootwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een handige laadpaal in Radio Kootwijk aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl tref je bruikbare informatie over velerlei soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €955.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Radio Kootwijk

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Radio Kootwijk kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bieden wij inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Radio Kootwijk. Op EVplan.nl lees je ook meer over Energieleverancier.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Radio Kootwijk installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Radio Kootwijk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Radio Kootwijk.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder vind jij extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Radio Kootwijk vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €925 tot en met €3075. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder onderscheiden we slimme palen met speciale opties als Autostart die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Radio Kootwijk.

Soort laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Radio Kootwijk komen uit tussen de €420 tot €1800. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,75 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk aangesloten adviseurs uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1163 km per maand. Op basis daarvan checken we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Radio Kootwijk):

 • Benzine rijden 2023: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,047/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€157,01€1884,06
Elektrisch rijden€0,047€54,66€655,93
Besparing€0,088€102,34€1228,13
Kosten elektrisch vs benzine rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Rijd je elektrisch, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Radio Kootwijk aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals vindbaarheid en drukte. Elke EV-rijder mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details is beschikbaar gesteld op www.apeldoorn.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpaal installatie.

Kaart met openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Radio Kootwijk zijn er veel. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De prijzen variëren tussen de €0,255 tot wel €0,580 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Radio Kootwijk. Check tevens laadzuilen en aanbieders in Hoog Soeren, Wenum Wiesel, Ugchelen, Beemte Broekland en Gelselaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden radio-kootwijk-7348

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €925 & €2525. De definitieve prijs komt tot stand door het type en model (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Eneco, Engie, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,30 p/100 km. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost al gauw €10,20 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2023 eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Radio Kootwijk zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Radio Kootwijk kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1125. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Radio Kootwijk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Apeldoorn heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal dichtbij jouw woning kan komen. Zie ook www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie