Laadpaal Hoog Soeren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Hoog Soeren aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure + Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl lees je praktische informatie over diverse soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €920.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoog Soeren

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hoog Soeren kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp kan je aan de slag met bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Hoog Soeren. Op deze website lees je ook meer over Accu.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoog Soeren kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting functioneert met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Hoog Soeren. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Hoog Soeren.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Hoog Soeren vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 tot +/- €3425. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zijn er slimme wallboxen en palen met toffe extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoog Soeren.

Type laadstationVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €985
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Hoog Soeren schommelen tussen de € 370 en ongeveer €2075. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,25 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check aangesloten adviseurs uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1162 kilometer per maand. Op basis daarvan verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoog Soeren):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€151,06€1812,72
Elektrisch rijden€0,046€53,45€641,42
Besparing€0,084€97,61€1171,30
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Hoog Soeren aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner kan het gebruiken. Meer details vind je op www.apeldoorn.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpalen.

Openbare oplaadpunten in de regio (juli 2024)

Laadstations in Hoog Soeren zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten lopen uiteen tussen de €0,270 tot wel €0,590 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje onderzoek jij de openbare laadstations in Hoog Soeren. Op deze site vind je ook laadplekken en aanbieders in Wenum Wiesel, Ugchelen, Beemte Broekland, Gelselaar en Haarlo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoog-soeren-7346

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je werk is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €1050 & €2200. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het model laadzuil (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Essent, Budget energie, Energiedirect, NLE en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,75 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost je zo’n €9,95 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Hoog Soeren zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoog Soeren kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor bedragen circa €900. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Hoog Soeren hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Apeldoorn verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie