Laadpaal Lieren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Lieren aan huis. Via een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 of jouw Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website vind je handige informatie over populaire laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog voordeliger rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €925.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lieren

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Skoda Enyaq iV 80 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Lieren kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In onze keuzehulp delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Lieren. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Lieren kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil functioneert met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Lieren. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Lieren.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand lees jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Lieren vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 tot en met €3025. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zijn er slimme laadpunten met extra functies als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lieren.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €1010
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lieren wisselen tussen de €370 & €2150. Deze prijs komt tot stand door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €3,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk erkende installateurs in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1166 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lieren):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€174,90€2098,80
Elektrisch rijden€0,050€58,30€699,60
Besparing€0,100€116,60€1399,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Lieren aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is ook gepubliceerd op www.apeldoorn.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Lieren zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen wisselen tussen de €0,240 tot €0,590 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart bekijk je de openbare laadstations in Lieren. Vergelijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren en Wenum Wiesel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lieren-7364

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Betreft het een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren kost +/- tussen de €850 & €2300. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent, Eneco en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,95 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost circa €10,15 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Lieren zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Lieren zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten bedragen zo’n €975. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Lieren zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Apeldoorn verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie