Laadpaal Kootstertille

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een privé laadpaal in Kootstertille aan huis. Dankzij een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW iX3 of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl bekijk je handige informatie over velerlei laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €910.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kootstertille

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Kootstertille kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bieden wij bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Kootstertille. Bekijk ook meer info over Laadpaal installatie.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Kootstertille kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Kootstertille. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ook noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Kootstertille.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Kootstertille vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 tot €3275. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme systemen met leuke features als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kootstertille.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€550- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €605
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€655- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Kootstertille variëren van €380 tot €1800. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €2,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind erkende leveranciers uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1089 km per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kootstertille):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,130€141,57€1698,84
Elektrisch rijden€0,046€50,09€601,13
Besparing€0,084€91,48€1097,71
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Achtkarspelen

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Kootstertille aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is beschikbaar op www.achtkarspelen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Private lease elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kootstertille kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten wisselen tussen de €0,295 – €0,570 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Kootstertille. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost, Augustinusga en Surhuizum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kootstertille-9288

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost tussen de €900 & €2250. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Energiedirect, Budget energie, Essent, Eneco en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,95 per 100 kilometer. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,05 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Kootstertille zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kootstertille kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €900. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Kootstertille dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Achtkarspelen verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.achtkarspelen.nl.

Plaats een reactie