Laadpaal Augustinusga

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Augustinusga aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 of jouw Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website bekijk je handige informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €910.
 • Een particulier laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Augustinusga

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Augustinusga kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In onze keuzehulp delen we een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Augustinusga. Op deze website lees je ook meer over Laadpassen vergelijken.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Augustinusga kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant werkt met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Augustinusga. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Augustinusga.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Augustinusga vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €750 tot €3325. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder heb je de keuze uit slimme systemen met innovatieve features als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Augustinusga.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€540- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€845- €1020
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Augustinusga variëren van €350 en ongeveer €1900. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €3,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare leveranciers uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1085 kilometer per maand. Hiermee berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Augustinusga):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€119,35€1432,20
Elektrisch rijden€0,042€45,57€546,84
Besparing€0,068€73,78€885,36
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Achtkarspelen

Lease of koop jij een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Augustinusga aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij zaken als bereikbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie is beschikbaar op www.achtkarspelen.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Stekkers.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Augustinusga zijn 24/7 actief. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,235 – €0,555 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Augustinusga. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkopers in Surhuizum, Harkema, De Westereen, Feanwâlden en Suwâld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden augustinusga-9284

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €800 en €2250. De prijsindicatie wordt bepaald door welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,90 per 100 kilometer. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,65 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Augustinusga bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Augustinusga kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn zo’n €900. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel populaire elektrische auto’s in Augustinusga dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Achtkarspelen biedt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.achtkarspelen.nl.

Plaats een reactie