Laadpaal Twijzelerheide

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een handige laadpaal in Twijzelerheide aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach-E GT. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je waardevolle informatie over geschikte laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €895.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Twijzelerheide

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Polestar 2 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Twijzelerheide kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp vind je bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Twijzelerheide. Of klik door voor meer informatie over Laadpalen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Twijzelerheide kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal werkt met een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Twijzelerheide. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Twijzelerheide.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand delen we meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Twijzelerheide vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €925 – €3075. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme stations met innovatieve snufjes als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Twijzelerheide.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Twijzelerheide schommelen tussen de € 340 en plus minus €2050. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €5,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk populaire verkooppunten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1088 kilometer per 4 weken. Hiermee begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Twijzelerheide):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€136,00€1632,00
Elektrisch€0,045€48,96€587,52
Besparing€0,080€87,04€1044,48
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Achtkarspelen

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Twijzelerheide aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij facetten als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info vind je op www.achtkarspelen.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Lijst met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Twijzelerheide zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen schommelen tussen de €0,300 en €0,550 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder bekijk je de openbare laadstations in Twijzelerheide. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en leveranciers in Twijzel, Buitenpost, Augustinusga, Surhuizum en Harkema.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden twijzelerheide-9287

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Gaat het om een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie kost +/- tussen de €825 – €2100. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het soort systeem (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, NLE, Budget energie, Engie, Essent en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,80 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Twijzelerheide monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Twijzelerheide kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €950. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste favoriete elektrische auto’s in Twijzelerheide beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Achtkarspelen biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.achtkarspelen.nl.

Plaats een reactie