Laadpaal Rockanje

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Rockanje aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Dacia Spring Electric of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal vind je handige informatie over populaire laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €925.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rockanje

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Rockanje kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij check je handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Rockanje. Zie ook onze informatie over Accu.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Rockanje installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Rockanje. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Ook kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Rockanje.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Rockanje vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €550 t/m €3050. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens heb je de keuze uit slimme systemen met leuke features als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Rockanje.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€545- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€680- €765
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €1060
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Rockanje variëren van €360 & €1950. Dit wordt berekend aan de hand van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €5,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende deskundigen die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1033 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan verwachten we welke besparing er mogelijk is. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rockanje):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€113,63€1363,56
Elektrisch€0,042€43,39€520,63
Besparing€0,068€70,24€842,93
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westvoorne

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Rockanje aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook te lezen op www.westvoorne.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpalen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Rockanje zijn er veel. Iedereen met een EV kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten bedragen tussen de €0,280 en €0,560 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Rockanje. Check tevens laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Tinte, Oostvoorne, Vierpolders, Oudenhoorn en Heenvliet.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rockanje-3235

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Bezit je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €750 – €2325. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Engie, Essent, NLE, Energiedirect en Pure energie, Vattenfall, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,65 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,00 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Rockanje bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rockanje zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €825. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. De gangbare elektrische auto’s in Rockanje kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Westvoorne biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.westvoorne.nl.

Plaats een reactie