Laadpaal Oudenhoorn

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Oudenhoorn aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je praktische informatie over populaire laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €955.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oudenhoorn

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV als onder andere de BMW i4 kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Oudenhoorn kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp vind je aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oudenhoorn. Op EVplan.nl lees je ook meer over Zero Emission.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Oudenhoorn installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie draait op de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Oudenhoorn. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Oudenhoorn.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Oudenhoorn vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €600 t/m €3075. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder zien we steeds meer slimme stations met leuke opties als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Oudenhoorn.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€830- €960
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oudenhoorn liggen tussen de €420 & €1925. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €4,25 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende specialisten in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1029 km (maandelijks). Met dit getal becijferen we wat jouw potentiële besparing is. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oudenhoorn):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€149,21€1790,46
Elektrisch rijden€0,049€50,42€605,05
Besparing€0,096€98,78€1185,41
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nissewaard

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Oudenhoorn aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als bereikbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.spijkenisse.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Energieleverancier.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Oudenhoorn nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,255 tot wel €0,585 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Oudenhoorn. Check tevens oplaadplekken en leveranciers in Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven en Geervliet.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oudenhoorn-3227

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor werknemers en klanten. Bezit je een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis en laten installeren kost +/- tussen de €1000 en €2550. De totaalprijs hangt af van het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Engie, Energiedirect, NLE, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,80 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Oudenhoorn zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Oudenhoorn kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €925. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Oudenhoorn zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Nissewaard heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.spijkenisse.nl.

Plaats een reactie