Laadpaal Heenvliet

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Heenvliet aan huis. D.m.v. een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of Porsche Taycan 4S. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker tref je bruikbare informatie over verschillende laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €895.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heenvliet

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV zoals de Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Heenvliet kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hierbij bespreken we inhoudelijke informatie en tips wat betreft laadpaal laten installeren in Heenvliet. Zie ook aanvullende informatie over Smart Charging.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Heenvliet installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Heenvliet. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Daarbij noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop oogt het minder rommelig en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Heenvliet.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder vind je meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Heenvliet vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 tot +/- €3375. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met snufjes als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Heenvliet.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €600
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €780
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€865- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heenvliet komen uit tussen de €450 tot €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €5,00 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check populaire leveranciers uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1028 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heenvliet):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€143,92€1727,04
Elektrisch€0,048€49,34€592,13
Besparing€0,092€94,58€1134,91
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nissewaard

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Heenvliet aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is ook te lezen op www.spijkenisse.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Accu.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Heenvliet zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten wisselen tussen de €0,275 tot wel €0,570 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Heenvliet. Op deze site vind je ook oplaadpunten en aanbieders in Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Geervliet en Hekelingen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heenvliet-3218

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een privé laadpaal aan huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €975 & €2325. De kosten van het hele pakket hangt vooral af van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie, Essent en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost al gauw €10,40 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Heenvliet plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Heenvliet zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen zo’n €925. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. Veel van de bekende elektrische auto’s in Heenvliet kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Nissewaard heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt nabij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.spijkenisse.nl.

Plaats een reactie