Laadpaal Oostvoorne

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Oostvoorne aan huis. Door middel van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over verschillende type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €910.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oostvoorne

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Oostvoorne kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een lange actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Verderop delen we een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oostvoorne. Zie ook aanvullende informatie over Duurzaam rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Oostvoorne kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil gaat via de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Oostvoorne. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Oostvoorne.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Oostvoorne vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €850 t/m €3275. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zien we steeds meer slimme laadpunten met extra snufjes als Hub/Satellite die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Oostvoorne.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€545- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€540- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €795
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€845- €980
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oostvoorne lopen uiteen tussen de €300 en +/- €1950. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €3,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal aangesloten installateurs die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1031 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde begroten we welke besparing er mogelijk is. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oostvoorne):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,100€103,10€1237,20
Elektrisch€0,040€41,24€494,88
Besparing€0,060€61,86€742,32
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westvoorne

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Oostvoorne aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag hier parkeren en laden. Alle details is beschikbaar gesteld op www.westvoorne.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Oostvoorne zijn veel beschikbaar. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,250 tot €0,570 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Oostvoorne. Vind ook laadmogelijkheden en leveranciers in Vierpolders, Oudenhoorn, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oostvoorne-3233

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €750 – €2425. De definitieve prijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Engie, NLE, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost circa €9,60 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Oostvoorne zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oostvoorne kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen zo’n €1050. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de bekende elektrische auto’s in Oostvoorne kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Westvoorne verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.westvoorne.nl.

Plaats een reactie