Laadpaal Wilhelminaoord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Wilhelminaoord aan huis. Dankzij een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW i4 en/of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker vind je waardevolle informatie over populaire laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €900.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wilhelminaoord

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Wilhelminaoord kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Eveneens is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Verderop kan je aan de slag met tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Wilhelminaoord. Op deze website lees je ook meer over Milieu.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Wilhelminaoord kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil draait op de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Wilhelminaoord. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ten derde is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Wilhelminaoord.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees jij meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Wilhelminaoord vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 en €3075. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme opladers met toffe snufjes als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wilhelminaoord.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €760
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2022
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Wilhelminaoord variëren van €350 & €2150. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind betrouwbare deskundigen uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1143 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wilhelminaoord):

 • Benzine rijden 2022: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,043/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,115€131,45€1577,34
Elektrisch rijden€0,043€49,15€589,79
Besparing€0,072€82,30€987,55
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerveld

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Wilhelminaoord aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij facetten als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is beschikbaar op www.gemeentewesterveld.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Vergelijk laadpassen.

Openbare oplaadpunten bekijken (augustus 2022)

Laadstations in Wilhelminaoord zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten liggen tussen de €0,250 tot €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje vind jij de openbare laadstations in Wilhelminaoord. Bekijk ook oplaadpunten en aanbieders in Nijensleek, Frederiksoord, Vledder, Paasloo en Kalenberg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wilhelminaoord-8384

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €1000 – €2200. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals NLE, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost je al snel €9,70 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Wilhelminaoord zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wilhelminaoord kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1050. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Veel van de populaire elektrische auto’s in Wilhelminaoord hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Westerveld verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.gemeentewesterveld.nl.

Plaats een reactie