Laadpaal Vledder

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Vledder aan huis. Via jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Polestar 2 of Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier lees je praktische informatie over velerlei type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €930.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vledder

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Vledder kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Vledder. Of klik door voor meer informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Vledder kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem werkt met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Vledder. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Vledder.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Vledder vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 t/m €3075. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme stations met speciale functies als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Vledder.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €940
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vledder schommelen tussen de € 420 en plus minus €2000. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €5,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk erkende verkooppunten die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1140 kilometer per maand. Hiermee checken we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vledder):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€114,00€1368,00
Elektrisch rijden€0,040€45,60€547,20
Besparing€0,060€68,40€820,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerveld

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Vledder aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor factoren als zichtbaarheid en geschatte drukte. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details vind je op www.gemeentewesterveld.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrisch of benzine.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Vledder zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,290 en €0,575 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Vledder. Doorzoek daarnaast laadstations en installatiebedrijven in Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt en Kuinre.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vledder-8381

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €750 – €2525. De prijsindicatie wordt gecalculeerd a.d.h.v. het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, NLE, Engie, Budget energie, Essent en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €10,25 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Vledder monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Vledder zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan liggen rond de €1025. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Vledder zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Westerveld verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.gemeentewesterveld.nl.

Plaats een reactie