Laadpaal Kuinre

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Kuinre aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw CUPRA el-Born en/of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op deze website tref je praktische informatie over populaire laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €910.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kuinre

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Kuinre kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Verderop vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden omtrent laadpaal laten installeren in Kuinre. Bekijk ook meer info over Onderhoud.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Kuinre kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal functioneert met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Kuinre. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Kuinre.

Enkel of dubbel laadstation
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Kuinre vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 – €3250. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met speciale features als Autostart die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kuinre.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€865- €920
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge en Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kuinre lopen uiteen tussen de €420 en ongeveer €1950. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,00 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek ervaren specialisten die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1135 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kuinre):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€147,55€1770,60
Elektrisch€0,046€52,21€626,52
Besparing€0,084€95,34€1144,08
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Kuinre aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details is beschikbaar op www.steenwijkerland.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kuinre zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,245 en €0,570 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Kuinre. Vind ook oplaadpunten en verkooppunten in Blankenham, Scheerwolde, Wetering, Nederland en IJsselham.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kuinre-8374

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €850 – €2475. Het tarief komt tot stand door het type en model (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Eneco, Engie, NLE, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,85 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Kuinre monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kuinre zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Kuinre kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Steenwijkerland heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt dichtbij jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie