Laadpaal Frederiksoord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een handige laadpaal in Frederiksoord aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mini Electric of bijvoorbeeld de Mercedes EQV 300 Lang. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over populaire soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €970.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Frederiksoord

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de BMW i4 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Frederiksoord kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp check je bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Frederiksoord. Zie ook aanvullende informatie over Smart Charging.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Frederiksoord kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Frederiksoord. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Frederiksoord.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Frederiksoord vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €850 tot €3050. De kosten worden tot stand door o.a. het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zijn er slimme laadpunten met speciale functies als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Frederiksoord.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€850- €945
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Frederiksoord variëren van €370 en ongeveer €2075. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,75 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk de beste deskundigen uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1141 kilometer op maandbasis. Hiermee becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Frederiksoord):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€119,81€1437,66
Elektrisch rijden€0,041€46,78€561,37
Besparing€0,064€73,02€876,29
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerveld

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Frederiksoord aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Alle info is ook te lezen op www.gemeentewesterveld.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Actieradius.

Kaart met openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Frederiksoord zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,290 tot €0,605 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder check je de openbare laadstations in Frederiksoord. Check tevens laadmogelijkheden en verkopers in Vledder, Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden frederiksoord-8382

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Gaat het om een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €750 – €2200. De kosten van het hele pakket wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Essent, Eneco, Energiedirect, Engie, NLE en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzineauto kost je zo’n €9,60 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Frederiksoord monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Frederiksoord kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn circa €975. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Frederiksoord hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Westerveld verschaft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de paal nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl.

Plaats een reactie