Laadpaal Oude Willem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een slimme laadpaal in Oude Willem aan huis. Door middel van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.4 1st & Jaguar I-Pace EV320. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Hier lees je bruikbare informatie over verschillende laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Gratis rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €935.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oude Willem

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals de BMW iX3 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Oude Willem kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Hierbij kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oude Willem. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oude Willem kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting functioneert met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Oude Willem. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Verder ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Oude Willem.

Enkel of dubbel laadstation
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Oude Willem vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €750 – €3175. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zijn er allerlei slimme laadpunten met extra functies als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Oude Willem.

Type stationVermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €1040
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Oude Willem liggen tussen de €360 tot €2175. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €5,00 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk erkende verkooppunten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1032 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan begroten we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oude Willem):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€154,80€1857,60
Elektrisch rijden€0,050€51,60€619,20
Besparing€0,100€103,20€1238,40
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerveld

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Oude Willem aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor facetten als zichtbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Meer informatie is te vinden op www.gemeentewesterveld.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Oude Willem zijn veel beschikbaar. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,240 en €0,555 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart treft je de openbare laadstations in Oude Willem. Op deze site vind je ook laadstations en verkopers in Wateren, Zorgvlied, Donkerbroek, Waskemeer en Haulerwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oude-willem-8439

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een privé laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost tussen de €950 – €2450. De totaalprijs hangt af van het type en model (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Energiedirect, Essent, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,05 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost circa €10,05 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Oude Willem zet het laadstation vast tegen de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oude Willem kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €925. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Oude Willem dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Westerveld heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl.

Plaats een reactie