Laadpaal Appeltern

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Appeltern aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born of bijvoorbeeld de DS 3 Crossback E-Tense. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Hier lees je praktische informatie over meerdere laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €895.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Appeltern

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Appeltern kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder vind je bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Appeltern. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal installatie.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Appeltern installeren kan op 2 manieren. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting werkt met een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Appeltern. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Appeltern.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder tref je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Appeltern vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €600 en €3150. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme palen met toffe extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Appeltern.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€535- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Appeltern wisselen tussen de €330 – €1925. Deze prijs komt tot stand door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €4,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal betrouwbare specialisten in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1163 km per maand. Op basis daarvan calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Appeltern):

 • Benzine rijden 2022: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,050/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€174,45€2093,40
Elektrisch€0,050€58,15€697,80
Besparing€0,100€116,30€1395,60
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente West Maas en Waal

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Appeltern aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Alle info is ook te lezen op www.westmaasenwaal.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Private lease elektrische auto.

Openbare oplaadpunten zoeken (augustus 2022)

Laadstations in Appeltern zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,260 – €0,575 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Appeltern. Check tevens laadmogelijkheden en verkooppunten in Altforst, Maasbommel, Alphen, Heerewaarden en Dreumel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden appeltern-6629

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Heb je een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie kost +/- tussen de €750 en €2025. De kosten van het hele pakket hangt af van het type laadstation (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, Budget energie, Essent, NLE en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,05 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost circa €10,30 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Appeltern monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Appeltern kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn zo’n €800. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Appeltern dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente West Maas en Waal verstrekt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.westmaasenwaal.nl.

Plaats een reactie