Laadpaal Vuren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Vuren aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric of bijvoorbeeld de DS 3 Crossback E-Tense. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je bruikbare informatie over betrouwbare soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €905.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vuren

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Audi Q4 e-tron gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Vuren kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Hierbij vind je inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Vuren. Zie ook onze informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Vuren kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Vuren. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Vuren.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Vuren vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €950 tot €3025. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zijn er allerlei slimme opladers met toffe features als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Vuren.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€520- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €920
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vuren variëren van €330 en €2000. Dit wordt berekend aan de hand van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €3,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check de beste specialisten die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1050 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vuren):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,125€131,25€1575,00
Elektrisch€0,045€47,25€567,00
Besparing€0,080€84,00€1008,00
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Vuren aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Iedereen mag hier parkeren en laden. Alle info is beschikbaar op www.westbetuwe.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de regio (april 2024)

Laadstations in Vuren zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten wisselen tussen de €0,235 tot wel €0,595 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Vuren. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Dalem, Spijk, Schelluinen, Buurmalsen en Tricht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vuren-4214

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €775 & €2300. De definitieve prijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Engie, Budget energie, Eneco, NLE en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,40 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,20 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Vuren plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Vuren zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1000. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Vuren hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente West Betuwe verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de paal dichtbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie