Laadpaal Schelluinen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een privé laadpaal in Schelluinen aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Polestar 2 + Jaguar I-Pace EV320. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website vind je handige informatie over verschillende type laadstations, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €935.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schelluinen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi Q4 Sportback e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Schelluinen kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? Hierbij kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken ten aanzien van laadpaal laten installeren in Schelluinen. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Schelluinen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting draait op de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Schelluinen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Schelluinen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Schelluinen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 tot en met €3125. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er slimme palen met toffe extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Schelluinen.

Type stationLaadcapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €965
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Schelluinen bedragen tussen de €420 & €1925. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €6,25 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind ervaren installateurs die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1047 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schelluinen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€115,17€1382,04
Elektrisch€0,042€43,97€527,69
Besparing€0,068€71,20€854,35
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Lease of koop jij een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Schelluinen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij facetten als bereikbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan hier gebruik van maken. Meer informatie kun je terugvinden op www.molenlanden.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Hybride auto’s.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (april 2024)

Laadstations in Schelluinen zijn er veel. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen bedragen tussen de €0,285 – €0,565 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Schelluinen. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkopers in Buurmalsen, Tricht, Meteren, Geldermalsen en Est.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schelluinen-4209

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €1075 – €2525. De definitieve prijs is afhankelijk van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Energiedirect, Eneco, NLE, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,20 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto kost al gauw €9,75 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Schelluinen bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Schelluinen kan dit allemaal regelen. De totale onkosten zijn circa €950. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Schelluinen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Molenlanden biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt nabij jouw huis kan komen. Bekijk ook www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie