Laadpaal Geldermalsen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Geldermalsen aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Polestar 2 of Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl ontdek je uitgebreide informatie over verschillende type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €990.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Geldermalsen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Mini Electric kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Geldermalsen kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina delen we aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Geldermalsen. Zie ook aanvullende informatie over Laadpalen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Geldermalsen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem kan laden met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Geldermalsen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Geldermalsen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij lees je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Geldermalsen vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €950 tot en met €3400. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook zien we steeds meer slimme palen met leuke features als Hub/Satellite die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Geldermalsen.

Type laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€515- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €775
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€850- €1060
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Geldermalsen komen uit tussen de €450 en €1925. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €5,00 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal ervaren vakmannen in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1043 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Geldermalsen):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,145€151,24€1814,82
Elektrisch€0,049€51,11€613,28
Besparing€0,096€100,13€1201,54
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Rijd je een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Geldermalsen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als zichtbaarheid en drukte. Elke bewoner mag het gebruiken. Alle details is ook gepubliceerd op www.westbetuwe.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (april 2024)

Laadstations in Geldermalsen zijn er veel. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven liggen tussen de €0,260 – €0,570 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Geldermalsen. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en installateurs in Est, Opijnen, Neerijnen, Waardenburg en Tuil.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden geldermalsen-4191

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor werknemers en klanten. Heb je een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €850 en €2425. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het type en model (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Engie, NLE, Eneco, Energiedirect en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,20 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,15 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Geldermalsen plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Geldermalsen kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen zo’n €850. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Veel van de bekende elektrische auto’s in Geldermalsen kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente West Betuwe heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie