Laadpaal Opijnen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Opijnen aan huis. Met behulp van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron + Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier lees je handige informatie over velerlei type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €980.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Opijnen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Opijnen kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? In onze keuzehulp bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Opijnen. Bekijk ook meer info over Beste laadpassen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Opijnen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Opijnen. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Opijnen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij check je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Opijnen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 t/m €3175. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme opladers met extra functies als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Opijnen.

Soort laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Opijnen schommelen tussen de € 420 tot €2125. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €2,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind de beste specialisten uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1041 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers begroten we wat je kunt besparen. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Opijnen):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,135€140,54€1686,42
Elektrisch rijden€0,047€48,93€587,12
Besparing€0,088€91,61€1099,30
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Opijnen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedereen kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.westbetuwe.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpaal.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Opijnen kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,240 tot wel €0,550 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Opijnen. Vind ook oplaadplekken en verkooppunten in Neerijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften en Hellouw.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden opijnen-4184

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis en laten installeren zit zo tussen de €775 – €2500. De totale investering wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, NLE, Engie, Eneco, Essent en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,65 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Opijnen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Opijnen kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €1075. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Veel favoriete elektrische auto’s in Opijnen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente West Betuwe heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie