Laadpaal Dalem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Dalem aan huis. Op basis van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 + Renault Twingo Electric. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina zoek je waardevolle informatie over velerlei type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €960.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dalem

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals de BMW i4 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Dalem kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een volgeladen accu. Overigens is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Hierbij kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Dalem. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Dalem kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Dalem. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Dalem.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Dalem vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €625 – €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met innovatieve extra’s als Peak Shaving die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Dalem.

Laadstation typeCapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €1065
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Dalem bedragen tussen de €300 en ongeveer €1825. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €3,00 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren installateurs uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1049 km per maand. Met dit getal ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dalem):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€125,88€1510,56
Elektrisch€0,044€46,16€553,87
Besparing€0,076€79,72€956,69
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gorinchem

Lease of koop jij een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Dalem aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken facetten als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Alle info is te vinden op www.gorinchem.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Dalem zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven wisselen tussen de €0,235 tot €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder doorzoek jij de openbare laadstations in Dalem. Op deze site vind je ook laadstations en verkopers in Spijk, Schelluinen, Buurmalsen, Tricht en Meteren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dalem-4213

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €975 & €2150. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het type en model (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, NLE, Budget energie, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,05 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Dalem zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Dalem zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Dalem hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Gorinchem heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.gorinchem.nl.

Plaats een reactie