Laadpaal Beesd

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een slimme laadpaal in Beesd aan huis. Door middel van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron & DS 3 Crossback E-Tense. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl vind je extra informatie over betrouwbare soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €980.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beesd

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Beesd kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Op deze pagina check je een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Beesd. Zie ook onze informatie over Bijtelling EV’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Beesd kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Beesd. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Ook is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Eveneens is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Beesd.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij meer info over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Beesd vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €750 tot en met €3400. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook kan je kiezen voor slimme opladers met innovatieve snufjes als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Beesd.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€530- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €985
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beesd komen uit tussen de €370 – €2150. Dit hangt af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check betrouwbare installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1028 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beesd):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,125€128,50€1542,00
Elektrisch€0,045€46,26€555,12
Besparing€0,080€82,24€986,88
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Beesd aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor relevante zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie kan je bekijken op www.westbetuwe.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Beesd zijn er voldoende. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,290 tot wel €0,555 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Beesd. Vergelijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Rhenoy, Acquoy, Asperen, Schoonrewoerd en Leerdam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beesd-4153

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €750 en €2300. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Engie, NLE, Essent, Eneco en Pure energie, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 p/100 km. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Beesd plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Beesd zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn circa €1100. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Beesd kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente West Betuwe biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil dichtbij jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie