Laadpaal Acquoy

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Acquoy aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 of Mercedes EQV 300 Lang. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Hier ontdek je waardevolle informatie over geschikte laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €990.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Acquoy

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals een Volkswagen ID.3 Pro S kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Acquoy kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder vind je bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Acquoy. Zie ook onze informatie over Hybride voertuigen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Acquoy kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Acquoy. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Acquoy.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Acquoy vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 tot €3125. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met speciale mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Acquoy.

Type laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€505- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Acquoy liggen tussen de €370 en €2025. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €4,75 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk ervaren installateurs in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1026 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Acquoy):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€117,99€1415,88
Elektrisch rijden€0,043€44,12€529,42
Besparing€0,072€73,87€886,46
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Acquoy aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals vindbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie kan je bekijken op www.westbetuwe.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische autoverzekering.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Acquoy zijn 24/7 actief. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,245 tot €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Acquoy. Vind ook oplaadpunten en leveranciers in Asperen, Schoonrewoerd, Leerdam, Vianen en Hei- en Boeicop.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden acquoy-4151

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Bezit je een kantoorpand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Het aankopen van een laadpaal met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €800 & €2200. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het soort systeem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Essent, NLE, Engie, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Acquoy zet het laadstation vast tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Acquoy zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service zijn circa €1050. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel gangbare elektrische auto’s in Acquoy kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente West Betuwe heeft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie