Laadpaal Asperen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Asperen aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + DS 3 Crossback E-Tense. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over betrouwbare type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €990.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Asperen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Asperen kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Bovendien is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Asperen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Asperen kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Asperen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Asperen.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Asperen vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €575 tot €3225. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zien we steeds meer slimme laadpunten met innovatieve opties als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Asperen.

Soort laadstationCapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €640
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1075
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Asperen lopen uiteen tussen de €330 en €1900. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Eventueel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,25 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind ervaren adviseurs uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1025 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat je kunt besparen. Hierbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Asperen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€112,75€1353,00
Elektrisch€0,042€43,05€516,60
Besparing€0,068€69,70€836,40
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Betuwe

Rijd je een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Asperen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en drukte. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is terug te lezen op www.westbetuwe.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Betrouwbare elektrische auto.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Asperen nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten variëren tussen de €0,275 tot wel €0,575 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart bekijk je de openbare laadstations in Asperen. Vind ook laadzuilen en leveranciers in Schoonrewoerd, Leerdam, Vianen, Hei- en Boeicop en Hoef en Haag.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden asperen-4147

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €950 en €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Energiedirect, Essent, Engie, Eneco en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,70 p/100 km. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Asperen zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Asperen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1125. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit de Europese Unie. De meeste populaire elektrische auto’s in Asperen kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente West Betuwe verstrekt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.westbetuwe.nl.

Plaats een reactie