Laadpaal Waalre

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een eigen laadpaal in Waalre aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of bijvoorbeeld de Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over velerlei laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €970.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Waalre

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Hyundai Kona Electric 64 kWh kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Waalre kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder delen we handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Waalre. Zie ook onze informatie over Voordeligste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Waalre kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Waalre. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Eveneens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Waalre.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Waalre vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €850 en €3050. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme palen met features als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Waalre.

Laadstation typeVermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€540- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €795
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €980
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2021
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Waalre komen uit tussen de €450 – €1900. Dit hangt vooral af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare deskundigen in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1071 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde ramen we met welke kosten je rekening moet houden. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Waalre):

 • Benzine rijden 2021: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2021: €0,045/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€123,17€1477,98
Elektrisch rijden€0,045€48,20€578,34
Besparing€0,0700€74,97€899,64
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in december 2021.

Laadpaal aanvragen gemeente Waalre

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Waalre aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.waalre.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Aansluitingen.

Openbare oplaadpunten in de buurt (december 2021)

Laadstations in Waalre zijn 24/7 actief. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven wisselen tussen de €0,275 tot wel €0,575 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje vind jij de openbare laadstations in Waalre. Bekijk ook laadmogelijkheden en aanbieders in Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden waalre-5582

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren zit zo tussen de €1025 en €2075. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, Budget energie, Engie, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,85 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost je al snel €10,25 p/100 km. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2021 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Waalre monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Waalre kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen circa €900. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel bekende elektrische auto’s in Waalre kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Waalre biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.waalre.nl.

Plaats een reactie