Laadpaal Valkenswaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Valkenswaard aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh + Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je extra informatie over verschillende type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €990.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Valkenswaard

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Valkenswaard kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Daarbovenop is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Hierbij vind je bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Valkenswaard. Zie ook aanvullende informatie over Onderhoud EV’s.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Valkenswaard kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Valkenswaard. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Ten derde moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Valkenswaard.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Valkenswaard vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 tot en met €3000. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met extra mogelijkheden als Peak Shaving die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Valkenswaard.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €1070
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Valkenswaard wisselen tussen de €350 en +/- €2025. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €4,75 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal populaire deskundigen uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1069 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Valkenswaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€112,25€1346,94
Elektrisch rijden€0,043€45,97€551,60
Besparing€0,0620€66,28€795,34
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Valkenswaard

Rijd je elektrisch, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Valkenswaard aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is terug te lezen op www.valkenswaard.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Valkenswaard zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven bedragen tussen de €0,240 tot wel €0,570 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Valkenswaard. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en leveranciers in Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven en Bernheze.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden valkenswaard-5554

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Betreft het een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €950 – €2550. De totale investering wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Eneco, Energiedirect, NLE, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,15 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,25 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Valkenswaard bevestigt het laadstation aan de muur of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Valkenswaard kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1125. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Valkenswaard kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Valkenswaard biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.valkenswaard.nl.

Plaats een reactie