Laadpaal Ransdaal

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Ransdaal aan huis. Dankzij een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 e-tron of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €900.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ransdaal

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Ransdaal kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij bespreken we een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Ransdaal. Bekijk ook meer info over Laadpaal installatie.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Ransdaal kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Ransdaal. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Verder oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Ransdaal.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Ransdaal vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €650 tot +/- €3375. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme stations met toffe extra’s als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Ransdaal.

Type laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €930
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Ransdaal wisselen tussen de €320 – €2200. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,00 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk goede installateurs in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1111 kilometer op maandbasis. Hiermee becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ransdaal):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€122,21€1466,52
Elektrisch€0,042€46,66€559,94
Besparing€0,068€75,55€906,58
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Voerendaal

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Ransdaal aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Alle info is beschikbaar gesteld op www.voerendaal.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Private lease elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Ransdaal zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten bedragen tussen de €0,300 tot wel €0,555 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht bekijk jij de openbare laadstations in Ransdaal. Bekijk ook laadstations en aanbieders in Scheulder, Schin op Geul, Valkenburg, Lemiers en Vijlen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ransdaal-6312

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor personeel of bezoekers. Heb je een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een particulier laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €900 – €2375. De totale investering komt tot stand door het type laadstation (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,10 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Ransdaal zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Ransdaal kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn zo’n €975. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. De meeste bekende elektrische auto’s in Ransdaal kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Voerendaal biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.voerendaal.nl.

Plaats een reactie