Laadpaal Hagestein

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Hagestein aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi e-tron GT of bijvoorbeeld de Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina tref je handige informatie over diverse type laadpunten, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €900.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hagestein

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Hagestein kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop check je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Hagestein. Op EVplan.nl lees je ook meer over Aansluitingen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Hagestein kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Hagestein. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Hagestein.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Hagestein vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €850 t/m €3350. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hagestein.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€515- €640
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire systemen

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hagestein komen uit tussen de €410 tot €2050. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €2,50 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk populaire adviseurs die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1170 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hagestein):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,135€157,95€1895,40
Elektrisch€0,047€54,99€659,88
Besparing€0,088€102,96€1235,52
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Vijfheerenlanden

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Hagestein aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en doorstroming. Elke bewoner kan het gebruiken. Meer informatie kan je lezen op www.vijfheerenlanden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto zakelijk rijden.

Overzicht met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Hagestein zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten schommelen tussen de €0,250 en €0,575 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Hagestein. Bekijk ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij, Erichem en Asch.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hagestein-4124

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice varieert qua prijs tussen de €750 & €2350. De kosten van het hele pakket wordt berekend aan de hand van het type laadstation (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Essent, Eneco, NLE, Engie en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 p/100 km. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,35 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Hagestein monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hagestein kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €900. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Hagestein kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Vijfheerenlanden verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.vijfheerenlanden.nl.

Plaats een reactie