Laadpaal Zijderveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Zijderveld aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born of Porsche Taycan 4S Plus. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina bekijk je handige informatie over betrouwbare laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al voor €965.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zijderveld

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Mini Electric kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Zijderveld kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bespreken we een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Zijderveld. Zie ook onze informatie over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Zijderveld kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zijderveld. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Zijderveld.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Zijderveld vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 – €3425. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke snufjes als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zijderveld.

Type laadstationLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €1005
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Zijderveld variëren van €330 en ongeveer €1875. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €4,75 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check aangesloten deskundigen in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1169 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zijderveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€151,97€1823,64
Elektrisch rijden€0,046€53,77€645,29
Besparing€0,084€98,20€1178,35
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Vijfheerenlanden

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Zijderveld aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken facetten als vindbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Alle details kan je bekijken op www.vijfheerenlanden.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische auto prive rijden.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Zijderveld zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten schommelen tussen de €0,265 en €0,605 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje onderzoek je de openbare laadstations in Zijderveld. Check tevens laadmogelijkheden en installateurs in Everdingen, Ravenswaaij, Erichem, Asch en Beusichem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zijderveld-4122

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Beschik je over een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €1000 – €2325. De totaalprijs hangt vooral af van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Essent, Eneco, NLE en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 per 100 kilometer. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,85 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Zijderveld zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse types vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zijderveld zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1025. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Zijderveld zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Vijfheerenlanden verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.vijfheerenlanden.nl.

Plaats een reactie