Laadpaal Smakt

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Smakt aan huis. Middels een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €935.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Smakt

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Smakt kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij delen we aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Smakt. Zie ook aanvullende informatie over Private lease elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Smakt kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Smakt. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Smakt.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Smakt vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €900 tot €3400. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme palen met extra opties als Autostart die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Smakt.

Soort laadpaalVermogenTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€540- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€695- €760
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €1050
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Smakt wisselen tussen de €350 & €1975. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €7,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal goede specialisten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1111 kilometer (maandelijks). Met dit getal verwachten we wat je kunt besparen. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Smakt):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€138,88€1666,50
Elektrisch rijden€0,045€50,00€599,94
Besparing€0,080€88,88€1066,56
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Venray

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Smakt aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Updates en informatie kan je lezen op www.venray.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Bijtelling.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Smakt zijn 24/7 actief. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,240 – €0,595 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje bekijk jij de openbare laadstations in Smakt. Bekijk ook laadzuilen en aanbieders in Vredepeel, Merselo, Veulen, Ysselsteyn en Heide.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden smakt-5817

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk zit zo tussen de €875 & €2575. Het hele prijskaartje komt tot stand door het model laadzuil (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Essent, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,75 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Smakt bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Smakt zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen circa €1075. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de bekende elektrische auto’s in Smakt zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Venray verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal dichtbij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.venray.nl.

Plaats een reactie