Laadpaal Merselo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Merselo aan huis. Middels jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Tesla Model X Long Range Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op deze pagina ontdek je handige informatie over verschillende laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €920.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Merselo

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een CUPRA el-Born kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Merselo kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp bieden wij een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Merselo. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Merselo kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Merselo. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Merselo.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Merselo vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €875 – €3000. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Merselo.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€540- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €1060
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Merselo variëren van €330 – €2200. Deze prijs komt tot stand door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €3,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check populaire adviseurs die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1109 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Merselo):

 • Benzine rijden 2023: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,043/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€127,54€1530,42
Elektrisch rijden€0,043€47,69€572,24
Besparing€0,072€79,85€958,18
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Venray

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Merselo aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.venray.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Hybride auto’s.

Openbare oplaadpunten in de buurt (november 2023)

Laadstations in Merselo zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen schommelen tussen de €0,300 – €0,620 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje onderzoek je de openbare laadstations in Merselo. Op deze site vind je ook oplaadplekken en leveranciers in Veulen, Ysselsteyn, Heide, Castenray en Leunen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden merselo-5815

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Heb je een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €975 – €2425. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Eneco, Energiedirect, NLE en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,80 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost om en nabij de €10,40 p/100 km. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Merselo monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De actuele elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Merselo kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn circa €925. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. De meeste gangbare elektrische auto’s in Merselo beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Venray biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.venray.nl.

Plaats een reactie