Laadpaal Walem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Walem aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Mercedes EQV 300 Lang. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op dit portaal zoek je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Gratis rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €905.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Walem

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Skoda Enyaq iV 80 kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Walem kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp delen we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Walem. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Walem kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Walem. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Walem.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij vind jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Walem vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €775 tot +/- €3450. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met extra snufjes als Autostart die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Walem.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €610
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€835- €1065
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Walem variëren van €390 en ongeveer €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check populaire installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1116 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Walem):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,135€150,66€1807,92
Elektrisch rijden€0,047€52,45€629,42
Besparing€0,088€98,21€1178,50
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Walem aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.valkenburg.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Bijtelling.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Walem zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven variëren tussen de €0,230 tot €0,605 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht onderzoek jij de openbare laadstations in Walem. Vind ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Hulsberg, Schimmert, Berg en Terblijt, Wijlre en Ransdaal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden walem-6342

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Beschik je over een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €825 – €2050. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost je al snel €10,10 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Walem monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Walem zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor zijn circa €950. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Walem kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Valkenburg aan de Geul verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.valkenburg.nl.

Plaats een reactie