Laadpaal Schimmert

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Schimmert aan huis. Middels jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 Sportback e-tron + Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze website tref je handige informatie over populaire soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €925.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schimmert

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een CUPRA el-Born kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Schimmert kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Hieronder delen we tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Schimmert. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpaal.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Schimmert kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Schimmert. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Schimmert.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Schimmert vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 tot €3050. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zijn er slimme wallboxen en palen met extra snufjes als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Schimmert.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€840- €995
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schimmert variëren van €390 en ongeveer €1900. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €5,25 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind erkende deskundigen uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1114 km per 4 weken. Hiermee calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schimmert):

 • Benzine rijden 2023: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,045/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€139,25€1671,00
Elektrisch€0,045€50,13€601,56
Besparing€0,080€89,12€1069,44
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Beekdaelen

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Schimmert aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Alle details is terug te lezen op www.beekdaelen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Hybride auto’s.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (november 2023)

Laadstations in Schimmert zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen wisselen tussen de €0,280 tot €0,555 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder vind jij de openbare laadstations in Schimmert. Vind ook laadplekken en verkopers in Berg en Terblijt, Wijlre, Ransdaal, Scheulder en Schin op Geul.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schimmert-6333

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie kost +/- tussen de €975 en €2300. De totale investering wordt bepaald door het type en model (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Energiedirect, Eneco, NLE, Budget energie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 p/100 km. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,50 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Schimmert zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schimmert kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen zo’n €1025. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. De gangbare elektrische auto’s in Schimmert beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Beekdaelen biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.beekdaelen.nl.

Plaats een reactie