Laadpaal Kûbaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Kûbaard aan huis. Middels een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi e-tron GT of bijvoorbeeld de Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal zoek je handige informatie over populaire type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €970.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kûbaard

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Mercedes EQA kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Kûbaard kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Hierbij vind je inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Kûbaard. Zie ook onze informatie over Aansluitingen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Kûbaard kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een montagepaal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Kûbaard. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Kûbaard.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Kûbaard vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €550 t/m €3125. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook zijn er allerlei slimme systemen met innovatieve extra’s als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Kûbaard.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €795
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €1070
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Kûbaard komen uit tussen de €380 en +/- €1875. Dit hangt vooral af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €4,75 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek aangesloten deskundigen uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1158 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kûbaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€138,96€1667,52
Elektrisch€0,044€50,95€611,42
Besparing€0,076€88,01€1056,10
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Kûbaard aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.sudwestfryslan.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische auto zakelijk rijden.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (februari 2024)

Laadstations in Kûbaard zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen kan hier laden. Het is relatief wel duur. De kosten schommelen tussen de €0,290 tot wel €0,585 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Kûbaard. Vergelijk ook oplaadplekken en verkopers in Wommels, It Heidenskip, Molkwerum, Warns en Stavoren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kubaard-8732

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Heb je een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een privé laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost tussen de €750 en €2225. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het soort systeem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Engie, Energiedirect, NLE, Eneco en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost ongeveer €10,35 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Kûbaard plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Meestal is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kûbaard zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service liggen rond de €850. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. De favoriete elektrische auto’s in Kûbaard kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Súdwest-Fryslân verschaft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.sudwestfryslan.nl.

Plaats een reactie