Laadpaal Zuidzande

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Zuidzande aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron & Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl vind je uitgebreide informatie over velerlei laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €955.
 • Een privaat laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zuidzande

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals een BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Zuidzande kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? Hieronder vind je bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Zuidzande. Zie ook onze informatie over Hybride auto’s.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zuidzande kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil functioneert met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Zuidzande. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Zuidzande.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Zuidzande vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €800 en €3200. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme stations met toffe functies als Peak Shaving die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Zuidzande.

Laadpaal typeCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€695- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€850- €935
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zuidzande variëren van €390 en ongeveer €1925. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,75 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek aangesloten adviseurs die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1156 km op maandbasis. Met dit getal verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zuidzande):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€121,38€1456,56
Elektrisch€0,041€47,40€568,75
Besparing€0,064€73,98€887,81
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sluis

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Zuidzande aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals toegankelijkheid en drukte. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie kan je bekijken op www.gemeentesluis.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische auto verzekering.

Openbare oplaadpunten in de regio (april 2024)

Laadstations in Zuidzande zijn goed vertegenwoordigd. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,285 en €0,605 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje check jij de openbare laadstations in Zuidzande. Bekijk ook oplaadplekken en aanbieders in IJzendijke, Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat en Breskens.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zuidzande-4525

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Heb je een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie kost +/- tussen de €800 en €2550. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het type laadpaal (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Eneco, Energiedirect, Essent en Vandebron, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost ongeveer €10,05 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Zuidzande bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Zuidzande zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten bedragen ongeveer €925. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Zuidzande hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Sluis heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.gemeentesluis.nl.

Plaats een reactie