Laadpaal IJzendijke

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in IJzendijke aan huis. Middels een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT & Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op dit portaal check je handige informatie over betrouwbare laadpalen, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €975.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen IJzendijke

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Polestar 2 kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal IJzendijke kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Verder is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp vind je aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in IJzendijke. Op EVplan.nl lees je ook meer over Alle elektrische auto’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation IJzendijke installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in IJzendijke. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in IJzendijke.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur IJzendijke vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €875 – €3100. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zien we steeds meer slimme laadpunten met speciale functies als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal IJzendijke.

Type laadstationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€825- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in IJzendijke liggen tussen de €440 en +/- €2125. Dit wordt berekend aan de hand van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,75 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk erkende specialisten in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1155 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers checken we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in IJzendijke):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€115,50€1386,00
Elektrisch rijden€0,040€46,20€554,40
Besparing€0,060€69,30€831,60
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sluis

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in IJzendijke aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.gemeentesluis.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in IJzendijke vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen bedragen tussen de €0,290 tot wel €0,550 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema check je de openbare laadstations in IJzendijke. Doorzoek daarnaast laadplekken en verkooppunten in Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens en Nieuwvliet.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ijzendijke-4522

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor werknemers en klanten. Heb je een pand met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €750 en €2325. De prijsindicatie wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, Eneco, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,30 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,55 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in IJzendijke zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in IJzendijke kan dit allemaal regelen. De totale onkosten zijn zo’n €1050. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in IJzendijke dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Sluis verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.gemeentesluis.nl.

Plaats een reactie