Laadpaal Nieuwvliet

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Nieuwvliet aan huis. Via een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze website vind je extra informatie over verschillende soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €940.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwvliet

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Nieuwvliet kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij delen we bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Nieuwvliet. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Nieuwvliet kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem werkt met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Nieuwvliet. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook noemen we nog even dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Nieuwvliet.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Nieuwvliet vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 tot en met €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme laadpunten met leuke extra’s als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Nieuwvliet.

Type stationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€540- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€825- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Nieuwvliet variëren van €390 tot €2200. Deze prijs komt tot stand door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk goede verkooppunten die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1150 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwvliet):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€149,50€1794,00
Elektrisch rijden€0,046€52,90€634,80
Besparing€0,084€96,60€1159,20
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Sluis

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuwvliet aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.gemeentesluis.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Alle elektrische auto’s.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Nieuwvliet zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een EV kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,280 en €0,570 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje onderzoek jij de openbare laadstations in Nieuwvliet. Vergelijk ook laadplekken en aanbieders in Groede, Oostburg, Geersdijk, Kamperland en Wissenkerke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwvliet-4504

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €800 & €2225. De totale investering hangt af van het type en model (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, NLE, Eneco, Essent en Pure energie, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost al gauw €10,15 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Nieuwvliet monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwvliet zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €975. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Nieuwvliet kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Sluis verstrekt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of deze laadpaal niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.gemeentesluis.nl.

Plaats een reactie