Laadpaal Geersdijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Geersdijk aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric en/of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal zoek je bruikbare informatie over verschillende type laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €915.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Geersdijk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Volkswagen ID.4 1st kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Geersdijk kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop bieden wij bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Geersdijk. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Geersdijk kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation werkt met een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Geersdijk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Geersdijk.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Geersdijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €625 en €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met speciale functies als Autostart die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Geersdijk.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€500- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€865- €920
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Geersdijk liggen tussen de €380 en ongeveer €2075. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €5,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek goede leveranciers die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1147 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Geersdijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€131,91€1582,86
Elektrisch rijden€0,043€49,32€591,85
Besparing€0,072€82,58€991,01
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noord-Beveland

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Geersdijk aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Iedereen mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.noord-beveland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto leasen.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Geersdijk nemen in rap tempo toe. Iedereen kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven bedragen tussen de €0,295 tot wel €0,565 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Geersdijk. Op deze site vind je ook laadplekken en verkopers in Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat, Kats en Kortgene.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden geersdijk-4494

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Heb je een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie varieert qua prijs tussen de €1025 & €2175. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort systeem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,05 per 100 kilometer. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost al gauw €9,75 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Geersdijk bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Geersdijk zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €925. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel favoriete elektrische auto’s in Geersdijk zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Noord-Beveland verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.noord-beveland.nl.

Plaats een reactie