Laadpaal Kortgene

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een eigen laadpaal in Kortgene aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw CUPRA el-Born & DS 3 Crossback E-Tense. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over betrouwbare laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €900.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kortgene

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Audi e-tron GT kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Kortgene kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bespreken we handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Kortgene. Zie ook onze informatie over Accu.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Kortgene kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Kortgene. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde moet je opletten dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop oogt het minder rommelig en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Kortgene.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Kortgene vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 t/m €3225. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met mogelijkheden als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kortgene.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€870- €1070
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kortgene komen uit tussen de €380 en plus minus €1875. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €2,50 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek aangesloten adviseurs in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1142 km per 4 weken. Hiermee checken we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kortgene):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€165,59€1987,08
Elektrisch rijden€0,049€55,96€671,50
Besparing€0,096€109,63€1315,58
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Noord-Beveland

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Kortgene aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedereen mag het gebruiken. Meer details is beschikbaar gesteld op www.noord-beveland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpalen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Kortgene nemen in rap tempo toe. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten bedragen tussen de €0,230 – €0,595 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart bekijk je de openbare laadstations in Kortgene. Check tevens laadplekken en verkooppunten in Kloetinge, Wilhelminadorp, Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kortgene-4484

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie kost tussen de €1025 en €2300. De definitieve prijs is afhankelijk van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Essent, Engie, Budget energie, Eneco en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,70 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,25 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Kortgene plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kortgene kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €1025. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Kortgene dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Noord-Beveland heeft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.noord-beveland.nl.

Plaats een reactie