Laadpaal Guttecoven

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Guttecoven aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge + Skoda Enyaq iV 80X. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie over diverse soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €915.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Guttecoven

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de MG ZS EV kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Guttecoven kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Guttecoven. Of klik door voor meer informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Guttecoven kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant functioneert met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Guttecoven. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de reguliere meegeleverde kabel. Ook is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Guttecoven.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Guttecoven vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 tot +/- €3225. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder kan je kiezen voor slimme palen met extra opties als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Guttecoven.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€865- €1040
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Guttecoven schommelen tussen de € 300 & €2050. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,00 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal de beste installateurs uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1073 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers calculeren we wat je kunt besparen. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Guttecoven):

 • Benzine rijden 2022: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,048/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€150,22€1802,64
Elektrisch rijden€0,048€51,50€618,05
Besparing€0,092€98,72€1184,59
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Sittard-Geleen

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Guttecoven aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.sittard-geleen.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrisch of benzine.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Guttecoven zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten wisselen tussen de €0,250 – €0,620 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Guttecoven. Vergelijk ook laadzuilen en verkooppunten in Einighausen, Limbricht, Sittard, Urmond en Grevenbicht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden guttecoven-6143

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een pand met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal met daarbij de installatie kost +/- tussen de €925 & €2275. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Engie, Energiedirect, NLE, Eneco en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,95 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,75 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Guttecoven monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Guttecoven zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen circa €900. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Guttecoven beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Sittard-Geleen heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.sittard-geleen.nl.

Plaats een reactie