Laadpaal Sprundel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Sprundel aan huis. D.m.v. een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Dacia Spring Electric of bijvoorbeeld de Tesla Model Y Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over velerlei soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €915.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sprundel

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Sprundel kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken rondom laadpaal laten installeren in Sprundel. Zie ook aanvullende informatie over Private lease elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Sprundel installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting kan laden met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Sprundel. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Sprundel.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand vind je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Sprundel vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €575 t/m €3350. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook onderscheiden we slimme stations met speciale opties als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Sprundel.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€540- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €935
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Sprundel lopen uiteen tussen de €400 – €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €3,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek aangesloten leveranciers uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1054 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sprundel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€137,02€1644,24
Elektrisch rijden€0,046€48,48€581,81
Besparing€0,084€88,54€1062,43
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Rucphen

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Sprundel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Alle info is ook gepubliceerd op www.rucphen.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten in de regio (maart 2024)

Laadstations in Sprundel zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen bedragen tussen de €0,295 – €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Sprundel. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkopers in St. Willebrord, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland, Stavenisse en Sint-Maartensdijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sprundel-4714

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Heb je een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €825 en €2300. De prijsindicatie wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,40 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Sprundel bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Sprundel kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €875. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste gangbare elektrische auto’s in Sprundel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Rucphen verschaft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal nabij jouw huis kan komen. Zie ook www.rucphen.nl.

Plaats een reactie