Laadpaal Wouw

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Wouw aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA & Jaguar I-Pace EV320. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over populaire laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €985.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wouw

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV zoals de Mercedes EQA kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Wouw kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Wouw. Zie ook onze informatie over Alle elektrische auto’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Wouw kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem draait op de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Wouw. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Evenzeer oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Wouw.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Wouw vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €550 tot €3200. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder onderscheiden we slimme palen met leuke snufjes als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Wouw.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €620
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€650- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wouw komen uit tussen de €450 en +/- €2200. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €5,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind betrouwbare leveranciers in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1056 km per maand. Met dit getal verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wouw):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€147,84€1774,08
Elektrisch€0,048€50,69€608,26
Besparing€0,092€97,15€1165,82
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Roosendaal

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Wouw aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.roosendaal.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Wouw zijn elke dag werkzaam. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,265 en €0,565 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Wouw. Vind ook laadstations en verkopers in Schijf, Sprundel, St. Willebrord, Oud-Vossemeer en Sint-Annaland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wouw-4724

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een privé laadpaal aan huis met daarbij de installatie kost tussen de €1025 en €2550. Het tarief is afhankelijk van het type en model (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Wouw bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse types vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Wouw kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn zo’n €800. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Wouw kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Roosendaal verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.roosendaal.nl.

Plaats een reactie