Laadpaal Elst

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Elst aan huis. Met behulp van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op deze website ontdek je extra informatie over verschillende type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €915.
 • Een thuis-laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Elst

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi e-tron GT kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Elst kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? Op deze pagina check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Elst. Zie ook onze informatie over Voordeligste elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Elst kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Elst. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Overigens oogt het netter en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Elst.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Elst vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 tot en met €3400. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder kan je kiezen voor slimme opladers met speciale extra’s als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Elst.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€535- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€850- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Elst wisselen tussen de €330 – €2175. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €4,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal betrouwbare adviseurs uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1128 km per maand. Op basis daarvan verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Elst):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€163,56€1962,72
Elektrisch rijden€0,049€55,27€663,26
Besparing€0,096€108,29€1299,46
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Rhenen

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Elst aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken variabelen als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details kan je bekijken op www.rhenen.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zero Emission.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Elst zijn er veel. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven liggen tussen de €0,250 tot €0,580 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder vind jij de openbare laadstations in Elst. Vind ook laadzuilen en aanbieders in Uddel, Garderen, Hoevelaken, Nijkerkerveen en Hierden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden elst-3922

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bezit je een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €1050 – €2025. De totale investering hangt vooral af van het model laadzuil (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Essent, Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €10,20 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Utrecht.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Elst plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke woning geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Elst kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn circa €1025. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de populaire elektrische auto’s in Elst dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Rhenen biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.rhenen.nl.

Plaats een reactie